Υπάρχουν μερικά πολύ ωραία ιστοσελίδες εκεί έξω που μπορείτε να βρείτε ότι είναι χτισμένο σε HTML5 και CSS3 που μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα του, ή να διαβάσετε μερικά βιβλία για αυτό.
Το ένα πράγμα που θα προσέξετε είναι η συμβατότητα του HTML5 και CSS3 σε όλους τους τομείς του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε πιθανώς όλα τα μαντέψει ποιο από τα προγράμματα περιήγησης δεν υποστηρίζουν HTML5 και CSS3 στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αν όχι καθόλου, αλλά μπορείτε πραγματικά να σε νεότερες εκδόσεις του Firefox για να υποστηρίξει κάποια πράγματα, Safari και Google Chrome για να υποστηρίξει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
HTML5
Μια ιστοσελίδα που βρήκα πραγματικά χρήσιμες σε σχέση με HTML5 είναι ένας πολύ καλός στον εντοπισμό στοιχείων HTML5 που χρησιμοποιούνται από άλλους δικτυακούς τόπους. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε στην ιστοσελίδα που θέλετε να ελέγξετε, και το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται. Η ιδέα για την ιστοσελίδα είναι πολύ έξυπνη. Είναι σαν στυλ του περιοδικού πίνακα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά αντί να το χρησιμοποιεί για την επιστήμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό στο web design! Εδώ είναι η σύνδεση tot αυτή τη φανταστική ιστοσελίδα – Periodic Table of the Elements.
CSS3
Και πάλι, με CSS3 θα πρέπει να προσέξετε για τα προγράμματα περιήγησης που δεν υποστηρίζουν το στυλ που θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε πάντα εναλλακτικές μορφές ώστε κανείς να μην χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης συμβατό CSS3 δεν πρόκειται να βρεθείτε σε μπέρδεμα πάνω ιστοσελίδα σας που προορίζεται για τον Firefox / Safari / Chrome και όχι IE6 (κάτι που συμβαίνει πιο συχνά ότι δεν είναι). Υπάρχουν ιστοσελίδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα οποία δημιουργούν CSS3, αν δεν ξέρετε τι συγκεκριμένα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Μια σύνδεση με ένα μπορείτε να βρείτε εδώ – Css3 Cross browser rule generator. Δεν θα συνιστούσα την υπερβολική χρήση του styling που στοχεύει browsers όπως «-moz-» ή «-webkit-». Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με CSS3 τώρα, αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα φορτία των εικόνων στην ιστοσελίδα σας. CSS3 υποστηρίζει κλίσεις, σκιές, στα σύνορα ακτίνα, η αδιαφάνεια υπόβαθρο και ο κατάλογος συνεχίζεται ακριβώς!
A little Extra
Για όλους εσάς που διαβάζετε, που είναι αρκετά τυχεροί να είναι χρησιμοποιώντας το Adobe Dreamweaver CS5, υπάρχει μια ωραία μικρή HTML5 και CSS3 πακέτο μπορείτε να εγκαταστήσετε το οποίο επιτρέπει τον κωδικό υπαινίχθηκε. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των σημειώσεων και στυλ που δεν ξέρετε πάρα πολύ καλά, θα έχετε τώρα υπαινιγμούς κωδικό! Επίσης, όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε CS4 ή ακόμα και CS3 πρόκειται να είναι ευτυχείς γνωρίζοντας ότι η Adobe έχει κυκλοφορήσει αυτό το πακέτο για τις δύο εκδόσεις.
Ελπίζω να σας στραμμένο προς τη σωστή κατεύθυνση για το πού να κοιτάξουμε για HTML5 και CSS3 συμβουλές και το σημείο εκκίνησης. Οποιαδήποτε σχόλια ή ερωτήσεις, παρακαλώ δημοσιεύστε κάτω!